HABER GÖNDER
Herşey Ferla Mohair Dış Ticaret firması ile tanışmamla başladı. Kütahya ilinden bugün Çin’e Tiftik kılı ihracat olduğunu gördüğümde çok şaşırdım. Sadece Çin değil, İngiltere, İtalya, Hindistan gibi bir çok ülkeye Kütahya ilimizden Türk Tiftik Keçisinin kılı ihracat oluyor.
Ferla Dış Ticaret Fabrikası Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde Hizmet Vermektedir.
Yılda 200 ton Türk Tiftik Keçi kılı dünyaya ünlü modellerin kıyafetleri için ihracat oluyor. Bu da, Kütahyamız için senelik 5 milyon TL.lik katma değer anlamına geliyor.
Peki Tiftik Keçi Kılının Yurt Dışına İhracat etmek için hangi kurumdan izin alındığını biliyormuydunuz?
Kütahya’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri şubesinde görevli Veteriner Hekimlerden bakanlık mevzuatları doğrultusunda gerekli bilgi ve belgelere sahip firmalar Tiftik kılı vizesini rahatlıkla alabilmektedirler.
ÜRÜNLER
Örgü ve dokuma için boyama ve büküme hazır hale getirilmiş beyaz tiftik topsu. Kalınlık: 27-33 micron Uzunluk: 80-101 mm Taranmış
Yıkanmış ve taramaya hazır hale getirilmiş ham tiftik.
Örgü ve dokuma için boyama ve büküme hazır hale getirilmiş beyaz yün topsu. Kalınlık: 25-33 micron Uzunluk: 75-95 mm Taranmış
Yıkanmış ve taramaya hazır hale getirilmiş ham yün.
Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.
Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.